maandag 14 mei 2012

Laat je verrassen bij Podium Kunsten Hengelo

Zondag 3 juni in het Rabotheater!!

BLOK 1   13.00 uur

Moederliefde en Mousse: een mooie mix mensen / Een stukje misverstandt
Wie doet mee? Wat spelen we? Onze missie: mengen van stukjes misverstandt om de mensen iets moois mee te geven.


Folkloristische dansgroep “De Hengeler Spöllers en Daansers”
Wij willen wij de oude Twentse cultuur en folklore uit de jaren rond 1900 in ere houden. Met onze optredens willen wij u even meenemen naar die tijd met zang, voordrachten, kledingshow en/of sketches, die typisch Twents zijn.


Toneelgroep DEV    / Stemmingen
Toneelgroep DEV brengt Stemmingen, een kort toneelstukje wat in een aantal verschillende stemmingen wordt uitgevoerd. Op deze manier willen wij laten zien hoe een stuk volledig anders uit kan pakken en wat een stemming al niet kan doen.


Pauze 14.00 – 14.15 uur met ofKOORS


BLOK 2  14.15 uur


Bijschrift toevoegen
Theatergroep de Rederijkers   /Tussen Kunst en Kitsch
Tussen Kunst en Kitsch gesneden koek? Of verrassend vol met passie? Jaap Stavoor heeft passie voor zichzelf, Grethel heeft passie voor de kunst, Mevrouw Leenstra heeft passie voor haar man en mevrouw van Doorn heeft passie voor wraak. En meneer Dijkma? Zo heeft u dit programma nog nooit bekeken………


Hengelose Revue / Revue op z`n Twents
De Hengelose revue bestaat in 2013 maar liefst 60 jaar. Meer dan 60 vrijwilligers zorgen ervoor dat u ieder jaar kunt genieten van typische Twentse humor, muzikale hits en spetterende dansoptredens.


Kats Plezant / Kats Plezant Impro
De theatergroep Kats plezant is pas sinds september j.l. actief in Hengelo. De bedoeling is om vanuit improvisatie-oefeningen verschillende scènes te spelen, dus je weet nooit hoe een oefenavond of een voorstelling zal verlopen. Het liefst krijgen ze mooie uitdagingen vanuit het publiek die geregeld de personages, plaats of handelingen kunnen bepalen en vervolgens gaan improviseren. Wij willen middels theatersport niet alleen een lach teweeg brengen bij het publiek, maar ook een traan of een zucht...


Pauze 15.15 – 15.30 met ofKOORS


BLOK 3  15.30 


Muz' en Scène / Schenk mir doch ein kleines Bißchen Liebe
Onder dit motto brengt Muz' en Scène zes scènes uit opera en operette.
Alle personen in deze scènes hebben behoefte aan liefde
Zowel de grote Italiaanse emoties uit de opera als de meer door praktische overwegingen ingegeven gevoelens van de Weense operette komen aan bod. 
Artistieke leiding: Louise Werner en Rudolf Ruivenkamp. Pianobegeleiding: Daria Fedorchenko




Die Ermittlung door Peter Weiss / Het Onderzoek 
Een adembenemend en schokkend theaterstuk bestaande uit 11 “gezangen”.
Toneelvereniging BIG TYMS brengt u een fragment uit het Gezang van het eindstation. Een aangrijpende scene van het Frankfurter proces  tegen  nazi-misdadigers in 1965. Dit proces zette vriend en vijand aan het denken. 
Deze scene wordt muzikaal ondersteund door Anne Sophie Fransen op cello.
Sinds de oprichting van het internationale gerechtshof in Den Haag volgt tribunaal op tribunaal; proces op proces.En toch blijven deze misstanden bestaan keer op keer ; iedereen weet er van, maar ….  “Wij  drinken allemaal nog steeds champagne en eten broodjes met ham”.

Theater KAAL / Uit het leven gegrepen
Juweeltjes van alledaagse momenten worden gespeeld door Theater KAAL en bezongen door ofKOORS. Herkenbare momenten worden verkleind of uitvergroot en gaan over ouders en hun kinderen, de hunkering naar de grote liefde, een zoektocht naar passie, een terugblik op je leven. Wie kent het niet? Maar dan net even anders…….


Pauze 16.35 – 16.50 met ofKOORS


BLOK 4  16.50 


De Gildebroeders en Thirteen Weeks   / Liedjestheater
Liedjes spelen kun je op verschillende manieren.
De GIL de Broeders spelen het verhaal van een song in een eenakter. De eenakter is zodanig gelinkt aan de song dat het onderwerp,  de tekst en of de personen in de song  centraal  staan. Na de eenakter speelt Thirteen Weeks dezelfde song. Songs twee keer gespeeld dus, zodanig dat beide elkaar aanvullen en versterken.


Theatergroep RaarBezoek  / Dan maar liever groene thee!
Het lijkt voor alles en iedereen dat je gelukkig bent. Ogenschijnlijk kan alleen onze thee nog groener zijn.
Maar laat je gedreven dwangmatigheid wel ruimte voor wie je werkelijk wilt zijn? En zal je het verlangen, naar dat wat ontbreekt, met ons kunnen delen?
Script en regie: Jan de Vries


HOOV / Hoovaria
Vocaal theater HOOV brengt,  onder leiding van Erwin Strikker,  ten gehore: 
Conquestof Paradise, dit sfeervolle lied gaat over de verovering van het paradijs en heeft een ernstig gedragen sfeer.  Jaj Maman, een vrolijk zigeunerlied uit de operette Die Czardasfürstin van Emmerich Kalman.
Brushup your Shakespeare is een duet uit de musical ‘Kiss me Kate’ en wordt gezongen door Jan Kwast en Joop Vrijdaal. Piano intermezzo door Erwin Strikker. Het lied Sisteract uit de musical Sisteract door de dames uit het koor.
Als uitsmijter zingt het koor met als solist Jeroen Sanders, het vrolijke lied Funiculi Funicula van L. Denza. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten